LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Deceuninck Elegant kozijnen Strak ontworpen design gedreven

INNOVATIEF

Van Zendow tot Elegant

iCOR

Modulaire structuur
voor minder complexiteit

iCOR is het modulaire hart van de Elegant kozijnen
ONTWIKKELING

Het ontstaan van
de modulaire logica

INSPIRATIE

Focus op bouwstijlen en trends

KLEUR

Een foliegamma met 50 kleuren

DECOROC

en de slimme combinatie
met Smart Colours

ELEGANT VLEUGELS

Een designgedreven vleugelomgeving
inzetbaar op verscheidene kaderdieptes

ELEGANT KADERS

Een antwoord op de
marktvereisten

ELEGANT THERMOFIBRA

De ultieme combinatie
van technologie en design

MEER DETAILS...

Technische tekeningen, details en overige info.

INNOVATIEF

Van Zendow tot Elegant

Elegant kunststof kozijnen

In 2004 lanceerde Deceuninck een pvc-systeem dat aan alle vereisten voor moderne ramen en deuren voldeed.

Het kunststof kozijn verraste met een onderhoudsarm, afgerond en kleurvast concept met een symmetrisch design waarbij elementen zoals waterlijsten, dorpels en koppelprofielen tot in de kleinste details werden geharmoniseerd.

INNOVATIEF Van Zendow tot Elegant
Zendow #neo als tussenstap
Linktrusion-technologie

8 jaar later volgde de introductie van de nieuwe generatie, Zendow kunstof kozijnen. Stalen versterkingen maakten plaats voor de revolutionaire Linktrusion-technologie. De introductie van structurele glasvezels en met staaldraad versterkt pvc hardschuim in vleugel en kader optimaliseerden de vormvastheid, weerstand en ook de thermische prestaties van de Zendow profielen

Elegant
Elegant The ultimate window concept The ultimate window concept

Met Elegant kunststof kozijnen presenteert Deceuninck anno 2021 de opvolger van het succesvolle Zendow kozijnen platform. Niet alleen beantwoordt Elegant aan de meest recente normen en evoluties, ook heeft Deceuninck het ontwerp van de profielen een moderner en strakker uitzicht gegeven waardoor de kozijnen een ongezien design uitstralen.

iCOR

Modulaire structuur voor minder complexiteit

iCOR is het modulaire hart van de Elegant kunststof kozijnen. De gestandaardiseerde vorm zit vervat in het ontwerp en wordt zichtbaar wanneer frame en draaideel worden samengebracht.

Het iCOR-principe dient als het universele bouwblok voor Deceuninck raam en deurkozijnen in geheel Europa. Hierdoor ontstaat volledige uitwisselbaarheid tussen kader en vleugels, wat een ongeziene complexiteitsreductie in productie en logistiek teweegbrengt.

Tegelijk biedt iCOR meer designopties op eenzelfde platform: dankzij de modulariteit kan één kader als basis dienen voor verscheidene vleugeldesigns.

Elegant The ultimate window concept iCOR is het modulaire hart van de Elegant kozijnen
Modulaire structuur voor minder complexiteit

Elegant, een door design gedreven vleugelomgeving inzetbaar op verscheidene kaderdieptes door het universele iCOR bouwblok

Het eerste universele bouwblok voor diverse kunststof raam en deur profielen

ONTWIKKELING

Het ontstaan van een modulaire logica.
PETER DEGRANDE Head of Product Development Deceuninck

PETER DEGRANDE
Head of Product Development
Deceuninck

Elegant betekent een wijziging in de perceptie van pvc.

Elegant betekent een wijziging in de perceptie van pvc.

Elegant is niet enkel designgewijs, maar ook technisch een omschakeling voor Deceuninck. Als eerste raamsysteem dat gebaseerd is op iCOR, symboliseert Elegante de nieuwe, vereenvoudigde aanpak van ons bedrijf.

Head of Product Development Peter Degrande bespreekt het proces dat leidde tot de modulaire logica achter het universele platform.

Vanwaar de nood aan een universeel platform?

Peter Degrande: "Deceuninck kozijnen is altijd zeer marktgericht te werk gegaan. Doorheen de jaren pasten we ons aanbod steeds aan aan de wensen van de klant, wat op lange termijn een complex geheel van verschillende systemen opleverde. In totaal bestaan er op vandaag 5 verschillende platformen, met elk hun specifieke kenmerken. Toen we een opvolger zochten voor de Zendow#neo kozijnen zijn we op zoek gegaan naar een manier om die complexiteit te reduceren. Met iCOR ontwikkelden we een matrix waarop alle toekomstige designs gebaseerd kunnen worden."

Hoe werden de bouwstenen van iCOR bepaald?

Degrande: "Op basis van marktanalyse en technische vereisten hebben we de standaard profieldiepte van het platform vastgelegd op 76 mm. Een van die vereisten was de mogelijkheid om een middendichting te integreren. Voorheen hanteerden we een "dubbele aanslag": een dichting aan de binnenkant en aan de buitenkant van het profiel. Om de thermische isolatie van het nieuwe systeem te maximaliseren, is iCOR voorzien van drie dichtingen, met een extra dichting middenin. Dat "central seal"-concept en de gestandaardiseerde afmetingen aan kader en draaidelen vormen samen iCOR, dat stukje waar profielkader en -vleugel elkaar ontmoeten dat steeds hetzelfde blijft. Door die modulaire logica aan te houden bij het ontwerpen van nieuwe designs, zorgen we er dus voor dat op eenzelfde profielkader meerdere types vleugels passen."

Op welke manier vergemakkelijkt dat het fabricageproces voor raamfabrikanten?

Degrande: "Het merendeel van onze raamfabrikanten werkt met verschillende systemen. Een klant biedt vaak diverse technologieën aan zoals staalversterkte of glasvezelversterkte profielen. Vaak werken ze ook met diverse profieldieptes. Al die systemen vragen om andere specificaties op het vlak van machines, instellingen en programma’s. Door nu een vaste profieldiepte en modulaire structuur toe te passen blijven bepaalde bewerkingen zoals boringen of freesbewerkingen dezelfde voor verschillende soorten profielen. Op die manier zorgen we op termijn voor een standaardisatie van het fabricageproces."

PETER DEGRANDE Head of Product Development Deceuninck

Onze nieuwe modulaire logica zorgt voor een standaardisatie van het fabricageproces, wat raamfabrikanten tijd en kosten bespaart.

Waarom kozen jullie voor Elegant als eerste iCOR-design?

Degrande: "Het idee om ons pvc aanbod te vereenvoudigen ging hand in hand met het doel om ook op designvlak een hoger niveau te bereiken. Pvc staat voornamelijk gekend om z’n efficiëntie en performantie, maar had qua looks nog een inhaalbeweging te maken. Tot een aantal jaar terug werd pvc geassocieerd met witte, glanzende raamprofielen. Dankzij innovaties in finishing zoals Decoroc zetten we al een eerste stap om dat imago achterwege te laten. Elegant gaat met een uiterst strak design en een ultieme aanslaglip tot 7 mm nog verder. Nog nooit zag pvc er zo modern en minimalistisch uit. Met Elegant wijzigt Deceuninck definitief de perceptie van pvc. Dat verhaal werd intussen bekrachtigd met meerdere internationale prijzen: we ontvingen voor Elegant reeds een German Design Award, Red Dot Award en Designregio Kortrijk Award."

INSPIRATIE

Focus op bouwstijlen en trends

Bij de ontwikkeling van de Elegante kozijnen werd er naast de innovatieve iCOR en het optimaliseren van alle technische facetten ook veel aandacht besteed aan de look & feel van het product. Een van de belangrijkste aspecten is de perceptie van het kunststof profiel naar een hoger niveau tillen. We werkten aan een doordacht, hedendaags design en stelden daarbij een perfect passend kleurengamma samen.

Aangezien ramen en deuren steeds ingebouwd worden in een vaste structuur, werd bij de designfase de link gelegd naar de omringende onderdelen van een gebouw. De bouwtrends voor de komende jaren werden meegenomen in dit verhaal.

Deceuninck definieerde 3 bouwstijlen en stelde voor elke bouwstijl een passend moodboard samen dat bestaat uit verschillende trendelementen die vandaag mee de stijl bepalen. De nieuwe kleurengamma’s werden hier sterk door geïnspireerd.

ref. 925

WIT
ALUMINIUM

ref. 116

PYRIET

ref. 653

ALUX DB
703

ref. 114

RAL ± 7023
BETONGRIJS

De strakheid van Elegant komt ten volle tot uiting in moderne settings.

Complementaire kleuren gebaseerd op de metallic trend brengen minimalisme op zijn best.

De strakheid van Elegant 
     komt ten volle tot uiting 
     in moderne settings.
ref. 625

SIGNAALGRIJS

ref. 649

MOONDANCE GLAD

ref. 628

RAL ± 7012
BASALTGRIJS GLAD

ref. 043

RAL ± 9011
GRAFIETZWART MAT

Sterk in soberheid: het Urban-kleurenpalet met smaakvolle grijstinten biedt de perfecte afwerking voor stedelijke lofts en industriële projecten.

ref. 109

WILDE KERS

ref. 402

GESTREEPT
DOUGLAS

ref. 144

MACORÉ

ref. 047

WOODEC
TURNER EIK MAT

Een diverse selectie van warme tinten met houtlook versterkt het rustieke karakter van landelijke woningen. Zo bewijst Elegant volstrekt haar brede inzetbaarheid.

KLEUR

Een foliegamma met 50 kleuren

Met de nieuwe Elegant kunststof kozijnen serie wordt het bestaande foliegamma uitgebreid van 40 naar 50 kleuren.

Het aanbod werd opgesplitst in 4 categorieën: natural wood, coloured wood, solids en metallics.

In de nieuwe kleurenwaaier zijn alle folies in een logische kleurenvolgorde per categorie opgenomen.

Natural Wood

ref. 694

SHEFFIELD

ref. 143

GRIJZE CEDER

ref. 047

WOODEC TURNER EIK MAT

ref. 145

ERSE EIK

ref. 109

WILDE KERS

ref. 146

RUSTIEKE KERS

ref. 110

GOUDEN EIK

ref. 402

GESTREEPT DOUGLAS

ref. 656

KERS AMARETTO

ref. 663

WALNOOT SORRENTO BALSAMICO

ref. 144

MACORÉ

ref. 026

MAHONIE (SAPELI)

ref. 154

NOTENBOOM

ref. 025

DONKERE EIK

Coloured Wood

ref. 100

RAL ± 9016 KRISTAL WIT

ref. 019

RAL ± 9010 ZUIVER WIT

ref. 096

RAL ± 9001 CRÈMEWIT

ref. 907

RAL ± 7035 LICHTGRIJS

ref. 665

RAL ± 7038 AGAATGRIJS

ref. 004

RAL ± 7001 GRIJS

ref. 114

RAL ± 7023 BETONGRIJS

ref. 068

RAL ± 7039 KWARTSGRIJS

ref. 667

RAL ± 7012 BASALTGRIJS

ref. 686

RAL ± 7016 ANTRACIETGRIJS STYLO

ref. 072

RAL ± 7016 ANTRACIETGRIJS

ref. 008

RAL ± 8022 CHOCOLADEBRUIN

ref. 085

MONUMENTEN GROEN

ref. 690

RAL ± 9011 GRAFIETZWART STYLO

ref. 012

ZWARTBRUIN

ref. 076

RAL ± 3005 WIJNROOD

ref. 079

RAL ± 5011 STAALBLAUW

ref. 006

RAL ± 6009 DENNENGROEN

Solids

ref. 358

RAL ± 9010 WIT MAT

ref. 625

SIGNAALGRIJS GLAD

ref. 651

RAL ± 7001 GRIJS GLAD

ref. 649

MOONDANCE GLAD

ref. 911

RAL ± 7039 GRIJSALUMINIUM GLAD

ref. 628

RAL ± 7012 BASALTGRIJS GLAD

ref. 122

RAL ± 7015 LEIGRIJS GLAD

ref. 044

OMBERGRIJS MAT

ref. 103

RAL ± 7016 ANTRACIETGRIJS MAT

ref. 048

RAL ± 7016 ANTRACIETGRIJS GLAD

ref. 043

RAL ± 9011 GRAFIETZWART MAT

ref. 921

RAL ± 9017 VERKEERSZWART GLAD

Metallic looks

ref. 925

WIT ALUMINIUM

ref. 139

ZILVER

ref. 116

PYRIET

ref. 184

ALUX GRIJS ALUMINIUM

ref. 653

ALUX DB 703

ref. 138

BRONS

DECOROC

en de slimme combinatie met Smart Colours

Ook de andere innovatie van Deceuninck, Smart Colours, mag niet ontbreken in de nieuwe serie. Decoroc, een door Deceuninck uniek ontwikkeld en gepatenteerd coatingproces voor de afwerking van raam-en deurprofielen zal verkrijgbaar zijn voor de serie Elegant.

Decoroc is gebaseerd op polyurethaan met polyamidekorrels. De kleurcoating wordt op de profielen gespoten en nadien in een oven aan hoge temperatuur uitgehard. Op die manier ontstaat een matte look met bijzondere korreltextuur die beantwoordt aan hoge kwaliteitsvereisten:

 • stofwerend en onderhoudsarm
 • extreme krasvastheid
 • hoge elasticiteit en slagvastheid
 • jarenlang kleurbehoud

Met Decoroc kunnen alle Elegant-uitvoeringen éénzijdig of tweezijdig gekleurd worden.

ref. 003

RAL ± 9016 VERKEERSWIT

ref. 096

RAL ± 9001 CRÈMEWIT

ref. 078

RAL ± 1015 LICHT IVOOR

ref. 908

RAL ± 9006 WIT ALUMINIUM

ref. 909

RAL ± D 085 60 10 BALMORAL

ref. 935

RAL ± 7030 STEENGRIJS

ref. 910

RAL ± 7023 BETONGRIJS

ref. 068

RAL ± 7039 KWARTSGRIJS

ref. 901

RAL ± 7031 BLAUWGRIJS

ref. 067

RAL ± 7022 OMBERGRIJS

ref. 937

RAL ± 7011 IJZERGRIJS

ref. 076

RAL ± 3005 WIJNROOD

ref. 934

RAL ± 7021 ZWARTGRIJS

ref. 072

RAL ± 7016 ANTRACIETGRIJS

ref. 079

RAL ± 5011 STAALBLAUW

ref. 955

RAL ± 9011 GRAFIETZWART

DECOROC EN ALUROC: EEN PERFECT MATCH

Elegant naadloos combineren met andere schrijnwerktoepassingen van Deceuninck? Het kan met Smart Colours. Dankzij dit principe matchen alle beschikbare kleurencoatings voor kunststof (Decoroc) en aluminium (Aluroc) perfect met elkaar. U kan dus rekenen op een uniform kleurgeheel bij de verwerking van de verschillende productcategorieën van Deceuninck: De Elegant serie, De Decalu serie in aluminium als ook de producten van Tunal.

ELEGANT VLEUGELS

Een designgedreven kunststof vleugelomgeving inzetbaar op verscheidene kaderdieptes

Deceuninck Elegant staat voor een minimalistisch design zonder een compromis te sluiten op performantie. Het combineert de superieure thermische isolatiewaarden van pvc-ramen en -deuren met een minimale zichtlijn en een aanslaglip tot 7 mm. Deze combinatie is uniek in de markt en exclusief.

Binnen de Elegant serie werden 4 vleugeldesigns ontwikkeld om te voldoen aan ieders smaak en stijl. Van strak tot minimalistisch, uniek en nieuw in het pvc-landschap, aangevuld met een meer tijdloos, afgerond model.

Onmisbaar is de verderzetting van de awardwinnende glasvezeltechnologie die Deceuninck introduceerde bij de Zendow#neo kozijnen. Met de naam Elegant ThermoFibra Infinity is dit de eerste reeks vleugels in de nieuwe serie kunststof kozijnen met glasvezelversterking. ThermoFibra is de nieuwe verwijzing naar het product dat met de innovatieve technologie van Deceuninck is ontwikkeld.

Een designgedreven vleugelomgeving inzetbaar op verscheidene kaderdieptes

Elegant Infinity

De terugliggende uitvoering van Elegant kozijnen kenmerkt zich door een subtiele overgang van profielkader naar draaideel. Dit profiel is breed inzetbaar dankzij de combinatie van strakke lijnen en een tijdloos design.

Een woning uitgevoerd met Elegant Infinity kunststof kozijnen

Infinity is er ook in een ThermoFibra-uitvoering met glasvezelversterking. Hierbij wordt in de vleugel de staalversterking vervangen door structurele glasvezels. Dit laat toe de aanslaglip nog te versmallen: van 9 tot 7 mm. Gecombineerd met de Forthex-versterkte kader vormt Elegant ThermoFibra de enige goed werkende, staalloze raamoplossing in de markt die bovendien 100% gerecycleerd kan worden bij Deceuninck.

Een woning uitgevoerd met Elegant Abstract kunststof kozijnen

Elegant Abstract

Bij Elegant Abstract ligt de kunststof vleugel volledig vlak ten opzichte van het profielkader voor een uiterst minimalistische look. Dit vlakliggend profiel dient de meest moderne bouwprojecten en won reeds meerdere internationale design awards.

ELEGANT KADERS

Een antwoord op de marktvereisten

KADERDIEPTE VAN 70 NAAR 76 MM
KADERDIEPTE VAN 70 NAAR 76 MM
 • Evolutie naar een nieuwe norm
 • Neutraal design van de kader die met allerhande vleugels matcht
 • Driedubbele beglazing tot 55mm
 • Verschillende kaders in functie van de toepassing (raam, deur, renovatie)
 • Ruim gamma afwerkingsprofielen
 • Forthex versterking
 • Inbraakwerende oplossing
 • Extra middendichting aanwezig voor nog betere isolatiewaarden
KADER 115 MM
KADER 115 MM
 • Strakkere vormgeving
 • Imitatie van het traditionele houten raam in Nederland
 • Mogelijkheid tot houtlook HVL verbindingen
 • Verkrijgbaar met en zonder aanslag
 • Verhoogde profielstabiliteit
 • Optionele extra middendichting
 • Volledig gamma verkrijgbaar in 5° en 15° kaderdesign
 • Forthex versterking
 • Inbraakwerende oplossing
 • Industriële verwerking

ELEGANT
THERMOFIBRA

De ultieme combinatie
van kozijn technologie en design

In 2021 lanceerde Deceuninck een gloednieuwe technologie. Structurele glasvezels werden tijdens het extrusieproces ingebracht in de raam- of deurvleugel ter vervanging van de standaard staalversterking die we tot dan toe kenden. Het staal moest niet langer apart worden verwerkt en ingeschoven. Er ontstond een enorme tijdswinst voor de raamfabrikant. Bovendien verdween met het staal een koudebrug waardoor de nieuwe technologie ongeziene isolatiewaarden behaalde.

Ook in het kader werd gekozen voor een thermische versterking op basis van staaldraadversterkt pvc hardschuim om ook daar de isolatiewaarden te verbeteren. Deze Forthex versterking is veel lichter en makkelijker te verwerken dan oorspronkelijke kunststof kozijnen wat ten goede komt voor het fysieke gemak van de raamfabrikant en installateur.

ELEGANT THERMOFIBRA

In de nieuwe serie Elegant kunststof kozijnen wordt de onbetwiste succesformule herhaald. De nieuwe Infinity vleugel is nu ook in een ThermoFibra uitvoering beschikbaar. In combinatie met de Forthex versterkte kaders is Elegant ThermoFibra de enige goed werkende en staalloze raam- en deuroplossing in de markt.


Ramen

ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 76

De ultieme combinatie van design en technologie

Dankzij de combinatie van een terugliggend design met een uiterst strakke geometrie is deze premium uitvoering inzetbaar in de meest uiteenlopende bouwprojecten. De vleugel is voorzien van structurele glasvezels. Kenmerkend hierbij is de unieke enkelwandige aanslaglip van 7 mm. Gecombineerd met de Forthex versterking in de kader, zorgt de staalloze vleugel voor een uitstekende performantie.

Vanaf Uf = 0,88 W/m²K*

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 76
Bouwdiepte kader 76 mm
Bouwdiepte vleugel 85 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip 7 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 21-67 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Hotbox volgens ISO 12412-2 met vulling 44 mm


Ramen

ELEGANT ABSTRACT 76

Het ultieme design, nu reeds gelauwerd met awards

Modernistisch en architecturaal. Deceuninck ontwikkelde een gloednieuwe vleugel, 100% gelijkliggend met de Forthexversterkte kader. Een uiterst minimalistisch, vlakliggend design. Vanuit elke hoek een streling voor het oog. Niet enkel qua vorm, maar ook qua kleur de perfecte match met de Deceuninck aluminium serie.

Vanaf Uf = 1,0 W/m²K*
Met vleugel 1,1 W/m²K

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT ABSTRACT 76
Bouwdiepte kader 76 mm
Bouwdiepte vleugel 92,5 mm
Type vleugel vlakliggend
Concept vleugelmakelaar beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip 9 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 26-72 mm
Verlijmen beglazing verplicht
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Ramen

ELEGANT INFINITY 76

De nieuwe standaard staat op

Klassiek terugliggend design in combinatie met een minimalistische geometrie. Dit model is voorzien van een Forthex-versterkte kader met staalversterkte vleugel.

Net als alle voorgaande uitvoeringen is dit profiel voorzien van een centrale middendichting, ter optimalisatie van de wind- en waterdichtheid.

Vanaf Uf = 1,0 W/m²K*
Met vleugel 1,2 W/m²K

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT INFINITY 76
Bouwdiepte kader 76 mm
Bouwdiepte vleugel 80 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip 9 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 14-60 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Ramen

ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 115

De ultieme combinatie van design en technologie


Premium uitvoering voor de standaard bouwmethode in Nederland. Naast een inbouwdiepte van 115 mm is ook de schuinverdiepte voorzijde met een mogelijke hellingsgraad van 5° of 15° typerend. De vleugel is voorzien van structurele glasvezels. Kenmerkend hierbij is de unieke enkelwandige aanslaglip van 7 mm. Gecombineerd met de Forthex versterking in de kader, zorgt de staalloze vleugel voor een uitstekende performantie.

Vanaf Uf = 0,89 W/m²K*
Met vleugel 0,91 W/m²K**

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 115
Bouwdiepte kader 115 mm
Bouwdiepte vleugel 85 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip 7 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 21-67 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting optioneel dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm
** Hotbox volgens ISO 12412-2 met vulling 44 mm


Ramen

ELEGANT INFINITY 115

De nieuwe standaard staat op

Klassiek model voor de standaard bouwmethode in Nederland. Naast een inbouwdiepte van 115 mm is ook de schuinverdiepte voorzijde met een mogelijke hellingsgraad van 5° of 15° typerend.

Dit design is standaard voorzien van staalversterkte vleugel en Forthex-versterkte kader. Net als de voorgaande uitvoeringen bestaat de mogelijkheid om de 115 mm kader van een extra centrale middendichting te voorzien.

Vanaf Uf = 1,0 W/m²K*
Met vleugel 1,1 W/m²K

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT INFINITY 115
Bouwdiepte kader 115 mm
Bouwdiepte vleugel 80 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip 9 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 14-60 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting optioneel dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Deuren

ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 76

Top performantie in een minimalistisch design

Dankzij de integratie van de innovatieve ThermoFibra technologie ontwikkelde Deceuninck ook voor deuren superieure profielen. De glasvezels worden rechtstreeks in de binnen en buitenzijde van het 85 mm vleugelprofiel geëxtrudeerd. Samen met de Forthex-versterkte 76 mm kader staat dit garant voor topprestaties. Beslag, deurpanelen en glasvullingen met diktes tot 67 mm kunnen geïntegreerd worden.

Vanaf Uf = 0,97 W/m²K*

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 76
Bouwdiepte kader 76 mm
Bouwdiepte vleugel 85 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip van de vleugel 7 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 21-67 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Deuren

ELEGANT INFINITY 76

De nieuwe standaard staat op

De standaard Elegant deur voorzien van staalversterkte 80 mm vleugel en Forthex-versterkte 76 mm kader. Uitstekende performantie, compatibel met alle types veiligheidsbeslag en eenvoudig uit te rusten met de meest uiteenlopende deurpanelen en glasvullingen. Diktes tot 60 mm zijn mogelijk.

Vanaf Uf = 1,2 W/m²K*

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT INFINITY 76
Bouwdiepte kader 76 mm
Bouwdiepte vleugel 85 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip van de vleugel 7 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 21-67 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Deuren

ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 115

Topperformantie in een minimalistisch design

Topprestaties dankzij de integratie van structurele glasvezels. Bij de innovatieve ThermoFibra technologie worden de glasvezels rechtstreeks in de binnen en buitenzijde van het profiel geextrudeerd.

Dit design staat met zijn 85 mm vleugelprofiel en 115 mm versterkte kader dus garant voor een top prestatie. Naast een inbouwdiepte van 115 mm is ook de schuinverdiepte voorzijde met een mogelijke hellingsgraad van 5° of 15° typerend. Qua beslag, deurpanelen en glasvullingen kunnen diktes tot wel 67 mm geïntegreerd worden.

Vanaf Uf = 0,97 W/m²K*

Met middendichting 0,92 W/m²K

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT THERMOFIBRA INFINITY 115
Bouwdiepte kader 115 mm
Bouwdiepte vleugel 85 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip van de vleugel 7 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 21-67 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting optioneel dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Deuren

ELEGANT INFINITY 115

De nieuwe standaard staat op

De standaard Elegant deur voorzien van een staalversterkte 80 mm vleugel en een Forthexversterkte 115 mm kader. Naast een inbouwdiepte van 115 mm is ook de schuinverdiepte voorzijde met een mogelijke hellingsgraad van 5° of 15° typerend. Uitstekende performantie, compatibel met alle types veiligheidsbeslag en makkelijk uit te rusten met de meest uiteenlopende deurpanelen en glasvullingen, diktes tot 60 mm zijn mogelijk.

Vanaf Uf = 1,2 W/m²K*
Met middendichting 1,1 W/m²K

Heatmap en isolatiewaardes Elegant kunststof kozijnen Thermische Simulatie Elegant kozijnen
TECHNISCHE KENMERKEN ELEGANT INFINITY 115
Bouwdiepte kader 115 mm
Bouwdiepte vleugel 80 mm
Type vleugel terugliggend
Concept vleugelmakelaar niet beschikbaar
Hoogte glassponning van de vleugel 23 mm
Dikte glasaanslaglip van de vleugel 9 mm
Mogelijke glasdiktes van de kaders 10-56 mm
Mogelijke glasdiktes van de vleugels 14-60 mm
Verlijmen beglazing niet mogelijk
Dichtingssysteem dubbele aanslagdichting + middendichting optioneel dichtingen verlast in de verstekken
Beslag eurobeslaggroef

* Berekening volgens ISO 10077-2 met vulling 36 mm


Building a sustainable home

Het engagement van Deceuninck op het vlak van innovatie, ecologie en design legt ons een duidelijke doelstelling op: een duurzame woning bouwen. Een woning met een beter energierendement en een aangename uitstraling.

Wereldwijd gebruikt Deceuninck geavanceerde materialen en produceert de fabrikant producten met een lange levensduur en hoge isolatiewaarde die hoge isolatiewaarde vereisen en 100% recycleerbaar zijn. Bovendien kunnen we dankzij onze waarden een betere wereld bouwen voor onze partners en onze eindgebruikers.

Deceuninck Building a sustainable homeKunnen we nog iets voor u betekenen?
Laat het ons dan weten ! Tips, vragen en of opmerkingen? Laat het ons weten !

Keurmerken:

© 2006 - 2024 Webdesign @kkghnl
Op al onze producten, diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Om je de beste winkelervaring te kunnen bieden maken wij gebruik van cookies
-->