LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Kozijn montage anker XL 245x25mm

Kozijn montage ankersXL zijn lange roestvrije ijzeren strips die op de zijkant van het kunststof kozijn bevestigd kunnen worden voor het monteren van de kunststof kozijnen in metselwerk. Als het kozijn geplaatst is dan steken de strips naar binnen uit en kan het kozijn goed worden uitgelijnd en worden vastgezet zonder dat u grote kozijnschroeven door het kunststof raam of deurkozijn heen boren moet.

Aan te bevelen voor bijvoorbeeld betonnen wanden waar het niet mogelijk is om door het kozijn heen te schroeven of metselwerk dat nog dient te worden afgewerkt.

Als u op zoek bent naar betrouwbare en duurzame kozijnankers om kunststof kozijnen veilig en stevig bevestigen aan de muur of de gevel, dan zijn kozijnankers de perfecte keuze. Met hun hoge kwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid zijn ze een slimme investering voor elk bouwproject en zullen u veel tijd besparen doordat een snellere montage zonder boren door het kozijn heen mogelijk wordt.

Onze montageankers zijn gemaakt van hoogwaardig staal en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen om aan de behoeften van verschillende kozijnen en bouwconstructies te voldoen. Kozijnenankers zijn gemakkelijk te installeren en bieden een veilige en sterke verankering voor het kunststof kozijn.

De montageankers voldoen aan de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid en zijn bestand tegen roest en corrosie. De kozijnankers kunnen binnen en buiten gebruikt worden en zullen geen roestkleur door het stucwerk heen laten komen. De kozijnankers zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met Deceuninck kunststof raam en deurprofielen maar zijn ook compatibel met de meeste merken en kozijnen. Niet alleen kozijnen van kunststof pvc maar ook houten en aluminium kozijnen worden gemakkelijk bevestigd met behulp van de kozijn-ankers. 

 

Kunststof kozijnen monteren met behulp van kozijnankers

Afhankelijk van de grootte van het kozijn zullen 2 tot 6 kozijnankers per kant voldoende zijn. Aanbevolen wordt om de ankers op een onderlinge afstand van maximaal 600mm te houden en maximaal 200mm vanaf een hoek.

 

Plaats verankeringen: Conform NBN-B25-001 moeten alle buitenkaders en T-stijlen worden verankerd aan de bouwconstructie. Let op een kunststof kozijn is niet ontworpen om gewicht van de bouwconstructie te dragen ! Dit zal leiden tot vervormingen van het kunststof profiel en of glasbreuken veroorzaken. Mocht het kunststof kozijn wel gebruikt worden als een dragende constructie dan vervalt alle garantie! Bij temperaturen onder de -3 graden mogen kunststof kozijnen ook niet geplaatst worden.

Doel van de vastzetting: Het raam of deurkozijn wordt in de ruwbouw gemonteerd om de krachten te verdelen en over te dragen die te wijten zijn aan:

 • Eigen gewicht van het kozijn.
 • Winddruk.
 • Normaal en verkeerd gebruik (bijvoorbeeld een deur die hard dicht klapt).
 • Inbraakpogingen.

Verticale belastingen (eigen gewicht van het kozijn) worden opgenomen door de onderste steunen of spieen. Deze worden onderaan aan elke hoek (200mm vanaf de hoek) en onder elke T-stijl geplaatst (200mm uit het hart van de tussenstijl). 

Horizontale belastingen (winddruk) worden opgenomen door de schroeven of kozijnankers rondom geplaatst. Deze laatst genoemde ankers moeten de dwarsuitzetting van de raamelementen mogelijk maken.

Spouwmuren: Bij spouwmuren worden vastzettingsankers gebruikt die de belastingen op de dragende muur overdragen. Vastzetting van de ramen aan het parement of aan arduindorpels is niet toegestaan. 

PU Schuim: Kunststof kozijnen dienen te worden gemonteerd en vastgezet met kozijn-schroeven of kozijn-ankers. PU-schuim of PUR-schuim dient alleen te worden gebruikt om lege ruimtes te opvullen en isoleren. Polyurethaanschuim voor de vastzetting van kunststof kozijn elementen is niet toegestaan.   

Op de hoeken:  200mm vanaf de buitenhoeken van het kozijn kader.

T-stijlen: Aan beide zijden van een T-stijl op 200mm afstand.

Afstand tussen 2 verankeringen: Maximaal 600mm onderling.

Opengaande delen: Ter hoogte van ieder scharnier of slot / sluitplaat dient een kozijnanker te worden bevestigd. Dit zijn de punten waarlangs de krachten inwerkend op een kozijn vleugel overgebracht worden naar de gevel.

Schuifdeuren: Bij schuifpuien moet bijzondere aandacht besteed worden aan de rail waarop de vleugels schuiven. De geleide-rail moet doorlopend ondersteund worden omdat de positie van de vleugel en dus het gewicht voortdurend van plaats wijzigt. Bovendien mag de rail zijdelings niet verschuiven om het functioneren van de vleugel niet te verhinderen. De richtlijnen om te verankeren zijn gelijk aan raam en deurkozijnen met een onderlinge kozijnanker afstand van maximaal 600mm en maximaal 200mm vanuit iedere hoek. 

Koppelprofielen: Koppel profielen dienen aan beide zijden van het profiel en aan eventuele vloerniveaus te worden verankerd omdat zij de windlast dragen van de naastliggende ramen.

Afmeting: Kozijn montage anker-XL 245mm x 25mm.

Ook verkrijgbaar als kleinere uitvoering Kozijn montage anker 140mm x 25mm.

Prijs is per stuk.

 
 


Uw prijs:
€ 1,10

incl btw
Aantal:
Inoutic kunststof kozijnen zijn vervaardigd van hoog slagvast hard PVC.
Van dit kunststof worden zeer duurzame kozijnen, ramen en deuren vervaardigd.
Omdat er wettelijk geen langere garantie gegeven mag worden dan 10 jaar
is Inoutic zich hieraan verplicht te houden met de kunstof kozijnen.
De levensduur van kunststof ramen, deuren en schuifpuien kan echter de 30+ jaren met gemak overstijgen. Kunststof is niet alleen een zeer goed alternatief voor het milieu mbt de traditionele houten of aluminium kozijnen, de kozijnen vereisen ook zo goed als geen onderhoud.
Af en toe eens een doekje eroverheen trekken en eens in het half jaar een beetje kruipolie in de scharnieren en uw kunstof raam of deur is weer zo goed als nieuw. Tevens kan er een houtnerfstructuur op het profiel worden toegepast zodat uw kozijnen toch de tradionele en warme look van houten kozijnen behouden. Profielen hebben een 5-kamer systeem en zijn voorzien van een stalen doorlopend ijzeren frame.
Inoutic kunststof kozijnen voldoen aan de wettelijk gestelde veiligheidseisen en zijn optimaal geluids, warmte en inbraakwerend.
Uw winkelwagen is leeg!

De voordelen van kunststof kozijnen:

 • Onderhoudsarm.
 • Klassieke en eigentijdse kleuren.
 • Eenvoudige en solide montage.
 • Kleurvast en weerbestendig.
 • Milieuvriendelijk.
 • Nooit meer schilderen.
 • Lange levensduur.
 • 10 jaar garantie.
  Inoutic Kunstof Kozijnen

Keurmerken:

© 2006 - 2023 Webdesign @kkghnl
Op al onze producten, diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Om je de beste winkelervaring te kunnen bieden maken wij gebruik van cookies