KKGH KunststofKozijnenGrootHandel KB-D Kozijnen / Handelsonderneming Irene https://kunststofkozijnengroothandel.nl/image/data/banners/kkgh-logo.jpg https://kunststofkozijnengroothandel.nl/image/data/banners/kkgh-logo.jpg
Hoofdstraat 41, Netherlands, Bad NIeuweschans. 9693AE. Nederland.
Phone: --- Email: info@kunststofkozijnengroothandel.nl Web:
9.8 - 10000 10
 1. Home KunststofKozijnenGrootHandel

Helaas zijn bij alle leveranciers flinke vertragingen, leveringen zullen langer duren dan normaal.

LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Geniet jarenlang van uw kunststof kozijnen


Met goed periodiek onderhoud

Youtube

Onderhoud van uw kunststof kozijnen

Kozijn afkitten

Het kozijn zelf.

Een kunststof kozijn vergt niet veel onderhoud, u hoeft het niet te schilderen en u zult geen tot zeer weinig kosten overhouden aan het onderhoud. Het schoonmaken van de kunststof kozijnen kunt u simpel doen door een beetje glassex of dreft op een doekje of zachte spons en licht wrijven. Gebruik in geen geval schuurmiddelen en andere aggressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, spiritus, ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Tevens wilt u de kozijnen ook niet droog wrijven omdat u hiermee zandkorrels kunt gaan meenemen die lichte krassen kunnen veroorzaken. De buitenkant van de kozijnen kunt u het beste eerst met behulp van een tuinslang schoonspuiten. Let op: Kozijnen met een houtnerfstructuur afwerking mogen niet gereinigd worden met een stoomreiniger. Het gebruik hiervan laat witte vlekken achter die moeilijk te verwijderen zijn.

Kozijn afkitten

Dichtingen / Rubbers

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de glas- en aanslagdichtingen is ofwel EPDM (ethyleen propyleen dimonomeer) ofwel TPE (thermoplastisch elastomeer). Om de soepelheid te behouden en de levensduur te verlengen is het aangeraden de dichtingen jaarlijks te behandelen door ze met talkpoeder of vaseline in te wrijven. Ze mogen niet in contact komen met geconcentreerde reinigingsmiddelen of producten op die basis. De raamrubbers zijn niet goed meer als deze uitgedroogd zijn en bros of korrelig aanvoelen.Glas

Ramen lappen Ramen kunt u met een beetje glassex inspuiten, afnemen en daarna met een droge doek goed nawrijven zodat er geen strepen ontstaan. Het lappen van uw ramen kunt u het beste doen op een ietwat grauwe schemerig achtige dag, de zon zal niet zo erg in uw werk schitteren waardoor u de strepen beter kunt zien maar ook verdampt het water niet te snel waardoor het minder intensief werk is om de strepen weg te vegen.


Kunststof kozijnen onderhoud

Hang en sluitwerk

Kunststof ramen en deuren zijn voorzien van een duurzaam hang- en sluitwerk. Voor het garanderen van een storingsvrije werking en een lange levensduur dienen alle bewegende delen minstens 1 maal per jaar te worden gecontroleerd en gesmeerd, dit kan door een beetje siliconenspray of WD-40 in het hang en sluitwerk te spuiten, er staat een klein oliekannetje afgebeeld op de plekken waar dit dient te gebeuren.Afwateringsgaten

Kunststof kozijnen onderhoud

Het Inoutic profiel is voorzien van gaten in en onder het profiel voor het wegvoeren van water. Als deze afwateringsgaten verstopt raken door vuil zal het water niet goed wegkunnen en kunt u last krijgen van lekkages. Wij raden aan om de afwateringsgaatjes 1x per jaar even schoon te maken met gebruik van een kleine flessenborstel.

Als u deze regels navolgt zult u voorzien zijn van een ongeevenaard gemak en voordeel van uw kunststof kozijnen in de zomer en in de bitter koude wintermaanden !


Youtube

Afstellen van de kunststof kozijnen

Merkt u dat uw kunststof raam of deur kozijn klemt en dat u deze hierdoor niet goed open of dicht krijgt? Dan dient u in de meeste gevallen het draaideel opnieuw af te stellen.

Raam afstellen Het afstellen van een kunststof raam kan op meerdere plekken gebeuren.
 • Onderaan (naar boven of beneden). Dit is de meest voorkomende manier om het kunststof kozijn af te stellen.
  Het afstellen vind plaats door bovenop het scharnierpunt in de onderste hoek een schroef aan (omhoog) of uit (omlaag) te draaien.
  Hierdoor zal het gehele kunststof draaideel omlaag en omhoog bewegen, stel het kozijn zo af dat deze soepel open en dicht gaat en goed in het slot valt. Test bij draaikiep ramen beide standen (draai en kiep).
 • Onderaan (naar links of rechts). Merkt u dat het kozijn bij de scharnierpunten netjes draait maar bij het uiteinde (handvat kant) aan de zijkant, onder of boven klemt? Dan kunt u bij hetzelfde scharnierpunt als hierboven, in de hoek onderin, ook een schroef aandraaien. Deze schroef bevindt zich verticaal onderop het scharnier. Door deze schroef in of uit te draaien zal het kunststof draaideel naar links of rechts bewegen.
 • Mochten bovenstaande afstel manieren geen resultaat opleveren, dan kunt u de raamlat boven of aan de zijkant loshalen en de vulplaatjes van positie te verschuiven. Hierdoor zal het profiel gaan kantelen ten opzichte van het glas. Deze methode zal echter zeer zelden benodigd zijn.


Het afstellen van een kunststof deur kunt u op drie plekken doen op twee manieren.
Op de 3 (soms 4 of meer afhankelijk van het gewicht van de deur) scharnieren van de deur zult u onder en aan de zijkant dopjes vinden.
Haal deze dopjes eraf en hier vindt u een inbus schroef. Deur afstellen
Klik op de afbeelding
 • Als u de onderste inbus schroef aan of uit draait zal de deur omhoog en omlaag gaan. Draai eerst de bovenste los en dan kunt u het onderste scharnierpunt gebruiken om de deur omhoog en omlaag af te stellen. Draai daarna de bovenste scharnieren langzaam aan totdat u merkt dat dit zwaarder gaat en de deur begint te bewegen, dit is het juiste punt.
 • Als u de inbus schroef aan de zijkant van een scharnier aan of uitdraait dan zal de deur opzij bewegen. Onder en boven spreken voor zich, met de middelste moet u opletten dat u deze niet te strak aandraait in vergelijk met de onderste en bovenste anders zal het kozijn krom onder spanning gaan staan en slecht sluiten.
 • Als laatste vind u nog een klein inbusgaatje als u de deur opendoet en aan de binnenkant van het scharnier kijkt. Met deze inbus kan het scharnier naar voren en naar achter worden gesteld voor als de deur bijvoorbeeld tocht bij de scharnierpunten. Deze methode zal echter zelden benodigd zijn.

Let bij het afstellen van een deur erop dat alle drie de pennetjes op de driepuntssluiting worden ingedrukt, anders zal het slot niet naar buiten komen en zal het zeer moeilijk tot niet mogelijk zijn om de deur op slot te draaien.Youtube

Krassen en beschadigingen

Kunststof kozijnen krassen en beschadigingen
Bekijk op youtube

Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozijn op de plek waar de kras zit tot het moment dat de kras nog zeer slecht zichtbaar is. Vervolgens gebruikt u de polijstdoek en wrijft u over de kras tot het moment dat deze weer geheel glad is en niet meer zichtbaar is.

Op kunststof kozijnen met houtnerf kunt u krassen en beschadigingen meestal bijwerken met een kleurstift in bijpassende Ral kleur.Youtube

Lekkages

Water lekkages bij ramen en deuren

Heeft u last van lekkages en komt het water naar binnen? Controleer dan goed waar het vandaan komt en neem maatregelen.
Kunt u het zo op het eerste oog niet gelijk zien waar de lekkage zit, dan kunt u op een mooie droge en zonnige dag een tuinslang op het raam zetten. Begin onderaan en ga langszaam naar boven met het water. Aan te raden is dat er iemand binnen meekijkt voor sporen van water terwijl u buiten langzaam de waterstraal verplaatst.
De meeste lekkages zullen niet door het kunststof kozijn komen maar vaak door schroeven waarlangs water loopt, slechte kitverbindingen of scheuren in de muur.

Weet u zeker dat het water uit het kozijn komt dan zijn er diverse oplossingen:

* een kunstof kozijn hoort in principe niet te mogen scheuren. Gebeurt dit wel doordat u bv met een scherp voorwerp er hard op terecht komt maak dan de scheur goed dicht met een beetje siliconenkit.
Tag Cloud
reiniging Koopjeshoek Purschuim 700ml schroefdraad Deur naar Buiten Openend - Glas Afdekkap Winkhaus voor raamscharnieren zilver staalblauw soudaband Draai Raam (naar binnen) Tweevoudige Ramen onderhoud Afdekkap Winkhaus voor raamscharnieren creme bijtippen Draai + DraaiKiep met bovenlicht Kiep Afdekkap Winkhaus voor raamscharnieren wit Rolluiken compress band bg1 Deuren Dubbele Deur naar Buiten Openend - Glas ral 9001 compressband KP3 koppelprofiel voor 115mm verdiept profiel Tweevoudige Deuren Polijstdoek Afdekkap Siegenia voor raamscharnieren zilver Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen Verticaal Verfstift Dubbele Deur naar Binnen Openend - Glas 2 Stuks Vast Raam 71mm 1689mm Br x 1144mm H dichtband Kiep Raam (naar binnen) WD-40 100ml Kruipolie KP4 aanslagprofiel voor 71mm vlak profiel Draaikiep 710mm Br x 910mm H. 96mm profiel DraaiKiep Raam Deur naar Binnen Openend - Glas Draai + DraaiKiep Raam Bovenlicht D+DK Koopjeshoek Glaslat mes beschadiging Schuifpuien afdekkap DraaiKiep + DraaiKiep Raam Purpistool Ergo Deur naar Buiten Openend - Half PVC Half Glas Enkele Deur naar binnen openend 1055mm Br x 2320mm H. 71mm profiel Afdekkap Siegenia voor raamscharnieren wit Drievoudige Ramen GH171 aanslagprofiel voor 115mm verdiept profiel Enkelvoudige Deur acryl ral 6009 Compriband / Voegband 8m compriband Koopjeshoek bewerken abdeckkappe Vast Raam met Binnendeel Valraam (naar buiten) 585mm Br x 730mm H Wegens verkeerd besteld: Draaikiep + Vast 1800mm Br. x 800mm H. DraaiKiep met bovenlicht Vast Raam Diversen cover Vast Raam DraaiKiep + Vast Raam Nylon reinigings borstels Deurpanelen Vast + DraaiKiep + Vast Kiep raam 500mm Br x 500mm H Waterdrop ornament glas Afdekkap Siegenia voor raamscharnieren creme Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen Draaikiep 1050mm Br x 630mm H schoonmaken Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozi kozijn kras kleurstift Draaikiep 675mm Br x 1220mm H donkergroen montage Sample doorsnede DE / Vlak 71mm Profiel Deur naar Binnen Openend - Half PVC 1 Raam Draaikiep + Draaikiep 1394mm Br x 1325mm H. 115mm profiel wit houtnerf Matglas schoonmaak Compriband / Voegband 4m ral 7016 Diversen creme bijwerken scharnier flessenreiniger Draai Raam (naar buiten) Sample Kleurenwaaier kunstof bg1 Draai + DraaiKiep Raam (naar binnen) Uitzetijzer kantelslot Enkelvoudige Ramen gebroken wit Afdekkap GU voor raamscharnieren creme antraciet cache Kozijnschroeven ral 5011 Sample doorsnede NL / Verdiept 115mm Profiel Webshop scharnier afdek Afdekkap GU voor raamscharnieren wit plaatsing 3x DraaiKiep Raam Kiep (naar binnen) 490mm Br x 395mm H Kiep Schuifpui DraaiKiep met bovenlicht kiep Deur naar Binnen Openend - 3 Raam 3 PVC Ramen Vast Raam 1275mm Br x 610mm H antraziet verfstift DraaiKiep + Vast + DraaiKiep kunststof Kozijnanker


Tips, vragen en of opmerkingen?
Laat het ons weten ! contact us

Keurmerken:

Powered by:

© 2006 - 2021 Webdesign

Contact: