LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Uw huis goed beveiligd met kunststof kozijnen.


In Nederland wordt gemiddeld bijna 10 keer per uur ergens ingebroken.

Dat komt neer op bijna 90.000 inbraken per jaar! De meeste inbraken worden door gelegenheidsinbrekers gepleegd, volstrekt willekeurig breken ze in bij slecht beveiligde huizen of bedrijfspanden, pakken wat ze kunnen en zijn snel weer weg. Ze gebruiken daarbij vaak licht gereedschap zoals een simpele schroevendraaier of klein breekijzer.
Wist u dat een gemiddelde inbraakpoging slechts 2 minuten duurt? En dat bij een onbeveiligde deur de inbreker al binnen 30 seconden binnen kan zijn? Woninginbraak is een veelvoorkomende vorm van criminaliteit, waarvan de gevolgen nog wel eens worden onderschat. Voor de inbreker is het snel wat geld of sieraden stelen, maar voor de slachtoffers is het veelal een zeer traumatische ervaring waardoor je je niet meer veilig voelt in je eigen huis.

Uit onderzoek van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) blijkt dat de kans op een inbraak met maar liefst 90% daalt door uw huis te beveiligen met de juiste veiligheidsmaatregelen. Een voorbeeld hiervan is het SKG Keurmerk voor oa sloten, cilinders, raamsluitingen, deurschilden en handgrepen. Het SKG Keurmerk werkt met een sterrenindex. U kunt in het bezit komen van een Politie Keurmerk Veilig Wonen als uw gehele huis voorzien is van de juiste veiligheidsmaatregelen waaronder het SKG keurmerk. Hierdoor is het ook mogelijk om bij veel verzekeringen kortingen te bedingen.

Lees hieronder meer over de diverse vormen en manieren van woninginbraak en wat u er tegen kunt doen. Want met een goed beveiligd huis slaapt u weer met een gerust hart!

SKG Keurmerk 1 SKG ster: standaard inbraakwerend1 Ster: Standaard inbraakwerend. SKG Keurmerk 2 SKG sterren: zwaar inbraakwerend2 sterren: Zwaar inbraakwerend. SKG Keurmerk 3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend3 sterren: Extra zwaar inbraakwerend.Youtube

Inbraak kent vele vormen, belangrijk hierbij is vaak de snelheid.

Insluipen is de meest gemakkelijke manier van inbraak voor de inbreker

Insluipen.

Een snelle en makkelijke manier van inbreken die voornamelijk in de warme zomerdagen voorkomt is insluipen. Een inbreker ziet een deur die open staat en loopt doodgewoon naar binnen, pakt iets en is weg. En dat terwijl u rustig in de achtertuin aan het barbequeen bent en vaak niks in de gaten hebt. Voor de inbreker zit er weinig risico in het insluipen, hij hoeft niks te forceren en mocht hij onverwachts iemand tegen het lijf lopen, maakt hij zijn excuses, geeft aan het verkeerde adres te hebben en vertrekt weer. Het risico om opgepakt te worden voor een strafbaar feit is zeer klein omdat er er niet daadwerkelijk is 'ingebroken'.

Wat u kunt doen:
Sluit ramen en deuren die u niet in het zicht heeft, ook als u thuis bent. bij een voordeur kunt u gebruik maken van een deurgreep zonder hendel, als de deur dan in het slot is gevallen kan deze niet zonder de sleutel weer opengemaakt worden. En sluit altijd alle ramen en deuren af, ook als u maar even weg bent. Een insluiper heeft maar een paar seconden nodig!


Een ruitje intikken wordt vaak gedaan door inbrekers.

Ruitje tikken.

Inbrekers gooien met een steen of ander zwaar voorwerp een ruit in en pakken snel wat er achter het raam ligt of gebruiken het gebroken raam om hendels en sloten van binnenuit te bereiken. Doordat met het ingooien van ruiten er relatief veel geluid van af kan komen is dit niet de meest gebruikte vorm van inbreken, maar door de snelheid of op afgelegen bedrijfspanden of boerderij woningen kan de methode zeer effectief zijn

Wat u kunt doen:
Zorg er altijd voor dat u waardevolle spullen uit het zicht haalt en niet voor het raam plaatst, en leg indien mogelijk makkelijk te pakken handformaat stenen niet bij het raam in de buurt. Ornamentglas of vitrages en gordijnen verhinderen ook het zicht door ramen en veiligheidsglas zorgt ervoor dat het raam niet uit elkaar spat na de impact.


Het openwrikken van ramen en deuren gebeurt meestal met behulp van een koevoet of schroevendraaier.

Openwrikken / intrappen.

Het openwrikken van ramen en deuren gebeurt meestal met behulp van een koevoet of schroevendraaier. Het instrument wordt tussen het kozijn ingeplaatst, vaak in de nabijheid van het slot en met bruut geweld wordt het kozijn verbogen of gebroken. Wat ook gebeurt is door hard te trappen de deur uit zijn slot te breken.

Wat u kunt doen:
Zorg dat de ramen op meerdere punten sluiten (paddenstoelnokken) en gebruik een drie- of vijfpuntssluiting voor de deur zodat ook op kniehoogte de deur niet kan worden verbogen.
Alle Inoutic kunstof kozijnen zijn standaard voorzien van veiligheidsklasse 4.
Klasse 2 raambeslag.
Dubbel veiligheidsbeslag.
2 paddenstoelnokken.
Klasse 3 raambeslag.
Viervoudig veiligheidsbeslag.
4 paddenstoelnokken.
Klasse 4 raambeslag. Inoutic.
Hoogste veiligheidsklasse.
4-12 paddenstoelnokken.


Hengelen brievenbus

Hengelen.

Met behulp van een stuk ijzerdraad of verbogen kledinghanger wordt door de brievenbus heen de deurklink open gedrukt.

Wat u kunt doen:
Draai de deur op slot, plaats een aparte brievenbus, brievenzak of brievenbusbeschermer. Of plaats de brievenbus laag in plaats van gelijke hoogte met de deurklink.
Slot afbreken met de bulgaarse methode

Bulgaarse methode.

Een cilinder die uit het slot steekt, wordt met een tang afgebroken.

Wat u kunt doen:
Veiligheidsbeslag gebruiken waardoor de cilinder maximaal 3mm uitsteekt.
Cilindertrekken

Kerntrekken.

Een cilinder wordt uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en mechanische druk op te bouwen.

Wat u kunt doen:
Plaatsen van veiligheidsbeslag SKG drie sterren met cilindertrekbeveiliging of een cilinder SKG drie sterren.
Flipperen deur

Flipperen.

Met behulp van een pasje of stuk flexibel plastic wordt de schoot van het slot terug gedrukt.

Wat u kunt doen:
Draai de deur op slot, zorg voor meerpuntssluitingen.


Inoutic kunststof raamkozijnen

Inoutic kunststof profielen zijn voorzien van een stalen kern

Stalen Kern.

Centraal in het 5-kamer profiel(of 6-kamers bij Prestige modellen) van de Inoutic kozijnen zit een stalen 2mm hardstaal gebogen kern die het kozijn verstevigt en krombuigen of gaatjesboren zeer moeilijk tot bijna onmogelijk maken.

Klasse 4 meerpuntssluiting.

Inoutic kunststof raamkozijnen zijn voorzien van een klasse 4 meerpuntssluiting (hoogste klasse). Afhankelijk van de afmetingen van het raam zitten er 4 tot 12 paddenstoelnokken. Doordat er op meerdere punten paddenstoelnokken in de sluitplaten schuiven wordt het raam optimaal afgesloten en zijn er geen mogelijkheden tot openwrikken met een schroevendraaier of breekijzer.

Klasse 4 raambeslag. Inoutic.


Hoppe Secustik Handgrepen.

Bij de Inoutic ramen (met uitzondering van kiepramen) maken we gebruik van Hoppe Secustik handvaten. Het gepatenteerde kliksysteem biedt een optimale beveiliging tegen bewegen of hengelen van buitenaf.

Als het handvat draait hoort u een reeks klikken, en merkt u dat het handvat in een stand valt. Hierdoor is er meer kracht voor nodig om de handvaten weer verder te draaien en maakt dit zeer moeilijk van buitenaf te bewerkstelligen.
Hoppe handvat met sleutel
Aan te bevelen bij kinderen of ramen op de begane grond worden handvaten met sleutel, doordat de cilinder hiermee wordt afgesloten is het handvat niet open te draaien. Vergeet natuurlijk niet de sleutel uit het slot te halen!


Inoutic kunststof deurkozijnen

deursluiting
stalen kern 1) Stalen kern.
Alle profielen zijn voorzien van een 2mm dik hardstaal gebogen kern.

veiligheidsglas 2) Veiligheidsglas.
Met veiligheidsglas bent u ook beschermt tegen het intikken van het glas.

verstevigd pvc 3) Panelen gevuld met versterkt polystyreen.
Alle pvc panelen zijn gevuld met versterkt polystyreen voor een verstevigde en isolerende werking.

scharnier 4) Zware kwaliteit scharnieren.
Voorkomen het opwippen en openbreken van de scharnierpunten.

cilinder 5) BKS Cilinder.
Standaard geleverd met 3 sleutels per cilinder en een cilindermontageschroef. DIN 18252 zekerheidsklasse 3 met antiboor belemmering en bescherming tegen kloppen.

meerpuntssluiting 6) Meerpuntssluiting.
Doordat de deur op drie of meer punten sluit is het niet meer mogelijk de deur te ontzetten op het sluitende punt.

In een uitgebreide samenwerking tussen raam fabrikanten, politie en verzekeringsmaatschappijen zijn er een aantal beveiligingsklassen voor ramen en deuren geintroduceerd. Deze klassen staan genoteerd in de Duitse DIN V ENV 1627/2011.

Voor deuren zijn er zes veiligheidsklassen die per stap de inbraakbeveiliging verhogen.

De weerstand klassen zijn gebaseerd enerzijds op de resistentieduur (hoe lang houdt de deur geweld tegen), en anderzijds voor het type dader (gelegenheidsinbreker, gerichte inbraken, professionele criminaliteit, etc).

• Beveiliging klasse RC 1 N Kozijnen en deuren in deze zekerheid klasse bieden de minste bescherming tegen inbraak. Aangeraden wordt om deze deuren alleen te gebruiken op plaatsen waar zeer moeilijk bij te komen is, zoals bijvoorbeeld balkondeuren in flatgebouwen. Uit de gevoerde inbraak testen bleek dat een kozijn van de veiligheid klasse RC1N de gelegenheidsinbreker rond 3 minuten weerstand geeft - 3 minuten lijkt misschien niet veel, maar uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde inbreker het na 1 a 2 minuten voor gezien houdt en een volgend slachtoffer uitzoekt - Echter wordt het venster alleen beschermd tegen grof geweld. Dit omvat oa. trappen, schouder worpen of een poging om het venster te scheuren. Ook bezit het kozijn geen veiligheidsglas, het glas kan ingeslagen worden.

• Beveiliging klasse RC 2 N Inoutic Veiligheidsklasse 2 toont een aanzienlijke stijging van de inbraak bescherming. Hoewel geen veiligheidsglas wordt toegepast, wordt het venster zo verankerd in het kozijn dat het niet kan worden geopend met eenvoudig gereedschap (schroevendraaier, koevoet, handgereedschap) binnen drie minuten. Dergelijke deuren zijn geschikt voor de bovenste verdiepingen of in het zicht liggende deuren. Het kozijn bezit onder meer over driepuntssluitingen, SKG beslag en cilinders die niet meer dan 3mm uitsteken. Met eenvoudige hulpmiddelen, zoals wiggen of schroevendraaiers, is het draaideel niet uit het kozijn te tillen.

• Beveiliging klasse RC 2 Inoutic met veiligheidsglas De inbraak bescherming voor de kozijnen voorziet evenals de voorganger ruim voldoende in drie minuten weerstand. Maar wordt opnieuw geoptimaliseerd tegen inbraak van gelegenheidsdieven doordat in plaats van de normale HR++ beglazing veiligheidsglas wordt gebruikt. Veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee afzonderlijke ruiten die onderling zijn verbonden door middel van een kleefmiddel en transparante film. Vergelijkbaar zijn voorruiten van autos en het staat ook wel ??bekend als gelaagd glas. Het veiligheidsglas zorgt ervoor dat het glas niet kan worden ingegooid met een steen of hamer.

• Beveiliging klasse RC 3 Inoutic uitgebreid met zwaarder deurbeslag Vanaf deze veiligheidsklasse, heeft de kunststof deur een inbraak bescherming die een weerstand van ten minste vijf minuten volbrengt en zich voornamelijk leent voor de duurdere villawijken met meer gerichte inbraken. Het kozijn bezit over veiligheidsglas en minimaal SKG twee sterren beslag.

• Beveiliging klasse RC 4 Kozijnen en deuren met de klasse 4 worden gebruikt in gebouwen voor zakelijke doeleinden met een hoog niveau van bescherming. De weerstand klasse bepaalt dat een ervaren dader niet binnen tien minuten toegang heeft tot het gebouw, ook niet met het gebruik van zware gereedschappen.

• Beveiliging klasse RC 5 Een venster met deze inbraak bescherming houdt zelfs haakse slijpers met een schijfdiameter van 12,5 centimeter tegen.

• Beveiliging klasse RC 6 Voor bankgebouwen, of bedrijven die grote hoeveelheden contant geld verwerken is de hoogste veiligheidsklasse 6. De weerstandsklasse houdt een duurzame inbraakpoging met zware apparatuur tegen van twintig minuten.

De weerstand klassen RC 1 N, RC 2 N en RC 2 dekken ongeveer 85 procent van alle inbraakvormen.


Voor particuliere woningen wordt gebruik gemaakt van de klassen RC 1 N, RC 2 N en RC 2. Hogere klassen dan RC 3 kunnen niet gerealiseerd worden met kunststof systemen, vanaf klasse RC 4 wordt gebruik gemaakt van staal.

De Inoutic / Deceuninck profiel systemen zijn succesvol op het prestigieuze Institut fur Fenstertechnik (IFT) in Rosenheim getest op inbraak. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de beroemde hardwarefabrikant Winkhaus in Telgte. De systemen Eforte, Prestige, en Arcade zijn gecertificeerd voor de weerstand klassen RC 1 N, RC 2 N en RC 2. RC 3 ten dele afhankelijk van het gebruikte beslag.

De politie adviseert alleen om in heel gemakkelijk bereikbare plaatsen een speciale inbraakbeveiliging toe te passen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit afsluitbare raamgrepen, of, in het geval van het balkon en openslaande deuren, verschillende sluitingshendels die onbevoegd openen van het venster verhinderen. Dergelijke systemen kunnen niet overal worden gerealiseerd zonder de vervanging van het venster. Vooral in de huurwoningen waar de huurder geen invloed heeft op het raam type, kan de persoonlijke veiligheid door kleine aanpassingen zoals andere sluitsystemen toch worden verhoogd.

deur op slot ook bij de hond uitlaten
In het geval van openslaande deuren dienen huiseigenaren er ook voor te zorgen dat een kattenluik niet de veiligheid in gevaar brengt. Laat de klep zich van buitenaf gemakkelijk openen dan kan een slimme dader relatief eenvoudig de deur openen met enkele hulpmiddelen. Het is raadzaam om dergelijke deuren te voorzien van een extra vergrendeling.
deur op slot ook bij de hond uitlaten


De meeste inbraken gebeuren als u het het minst verwacht.

Doe altijd de deur op slot, al is het maar voor even!

Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid en uw leven. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken maar helaas komt woninginbraak nog regelmatig voor. Veel inbraken blijven onopgelost staan en persoonlijke eigendommen met vaak sentimentele waarde worden nooit meer teruggevonden. Zorg ervoor dat inbreken in uw woning niet makkelijk is, hoe langer ze bezig zijn om uw woning of bedrijfspand binnen te komen hoe groter dat de kans dat de dieven het opgeven en u een hoop ellende wordt bespaart.

De meest voorkomende vorm van inbraak is gelegenheidsdiefstal. Oftewel het wordt makkelijk gemaakt voor de inbreker door bv een open raam of deur die niet op slot is. We kunnen u de beste sloten leveren maar het begint bij uzelf.

En het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Controleer altijd of alle ramen en deuren goed op slot zitten voordat u het huis verlaat. Zelfs al is het maar voor even!

Als er toch is ingebroken.
Bel 112 als u vermoedt dat de daders nog in de buurt zijn, Bel de politie om aangifte te doen, ruim de schade niet op voordat de politie is langsgeweest. Probeer niks aan te raken en blokkeer gestolen bankpassen, creditcards en simkaarten van telefoons. Blijf kalm en veel sterkte!Tips, vragen en of opmerkingen?
Laat het ons weten ! Tips, vragen en of opmerkingen? Laat het ons weten !

Keurmerken:

© 2006 - 2024 Webdesign @kkghnl
Op al onze producten, diensten en leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Om je de beste winkelervaring te kunnen bieden maken wij gebruik van cookies
-->