Zelf uw kunststof kozijnen plaatsen? Simpel! Wij doen het voor.
LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Geniet jarenlang van uw kunststof kozijnen


Met goed periodiek onderhoud

Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
Youtube

Onderhoud van uw kunststof kozijnen

Kozijn afkitten

Het kozijn zelf.

Een kunststof kozijn vergt niet veel onderhoud, u hoeft het niet te schilderen en u zult geen tot zeer weinig kosten overhouden aan het onderhoud. Het schoonmaken van de kunststof kozijnen kunt u simpel doen door een beetje glassex of dreft op een doekje of zachte spons en licht wrijven. Gebruik in geen geval schuurmiddelen en andere aggressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, spiritus, ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Tevens wilt u de kozijnen ook niet droog wrijven omdat u hiermee zandkorrels kunt gaan meenemen die lichte krassen kunnen veroorzaken. De buitenkant van de kozijnen kunt u het beste eerst met behulp van een tuinslang schoonspuiten. Let op: Kozijnen met een houtnerfstructuur afwerking mogen niet gereinigd worden met een stoomreiniger. Het gebruik hiervan laat witte vlekken achter die moeilijk te verwijderen zijn.

Kozijn afkitten

Dichtingen / Rubbers

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de glas- en aanslagdichtingen is ofwel EPDM (ethyleen propyleen dimonomeer) ofwel TPE (thermoplastisch elastomeer). Om de soepelheid te behouden en de levensduur te verlengen is het aangeraden de dichtingen jaarlijks te behandelen door ze met talkpoeder of vaseline in te wrijven. Ze mogen niet in contact komen met geconcentreerde reinigingsmiddelen of producten op die basis. De raamrubbers zijn niet goed meer als deze uitgedroogd zijn en bros of korrelig aanvoelen.Glas

Ramen lappen Ramen kunt u met een beetje glassex inspuiten, afnemen en daarna met een droge doek goed nawrijven zodat er geen strepen ontstaan. Het lappen van uw ramen kunt u het beste doen op een ietwat grauwe schemerig achtige dag, de zon zal niet zo erg in uw werk schitteren waardoor u de strepen beter kunt zien maar ook verdampt het water niet te snel waardoor het minder intensief werk is om de strepen weg te vegen.


Kunststof kozijnen onderhoud

Hang en sluitwerk

Kunststof ramen en deuren zijn voorzien van een duurzaam hang- en sluitwerk. Voor het garanderen van een storingsvrije werking en een lange levensduur dienen alle bewegende delen minstens 1 maal per jaar te worden gecontroleerd en gesmeerd, dit kan door een beetje siliconenspray of WD-40 in het hang en sluitwerk te spuiten, er staat een klein oliekannetje afgebeeld op de plekken waar dit dient te gebeuren.Afwateringsgaten

Kunststof kozijnen onderhoud

Het Inoutic profiel is voorzien van gaten in en onder het profiel voor het wegvoeren van water. Als deze afwateringsgaten verstopt raken door vuil zal het water niet goed wegkunnen en kunt u last krijgen van lekkages. Wij raden aan om de afwateringsgaatjes 1x per jaar even schoon te maken met gebruik van een kleine flessenborstel.

Als u deze regels navolgt zult u voorzien zijn van een ongeevenaard gemak en voordeel van uw kunststof kozijnen in de zomer en in de bitter koude wintermaanden !


Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
Youtube

Afstellen van de kunststof kozijnen

Merkt u dat uw kunststof raam of deur kozijn klemt en dat u deze hierdoor niet goed open of dicht krijgt? Dan dient u in de meeste gevallen het draaideel opnieuw af te stellen.

Raam afstellen Het afstellen van een kunststof raam kan op meerdere plekken gebeuren.
 • Onderaan (naar boven of beneden). Dit is de meest voorkomende manier om het kunststof kozijn af te stellen.
  Het afstellen vind plaats door bovenop het scharnierpunt in de onderste hoek een schroef aan (omhoog) of uit (omlaag) te draaien.
  Hierdoor zal het gehele kunststof draaideel omlaag en omhoog bewegen, stel het kozijn zo af dat deze soepel open en dicht gaat en goed in het slot valt. Test bij draaikiep ramen beide standen (draai en kiep).
 • Onderaan (naar links of rechts). Merkt u dat het kozijn bij de scharnierpunten netjes draait maar bij het uiteinde (handvat kant) aan de zijkant, onder of boven klemt? Dan kunt u bij hetzelfde scharnierpunt als hierboven, in de hoek onderin, ook een schroef aandraaien. Deze schroef bevindt zich verticaal onderop het scharnier. Door deze schroef in of uit te draaien zal het kunststof draaideel naar links of rechts bewegen.
 • Mochten bovenstaande afstel manieren geen resultaat opleveren, dan kunt u de raamlat boven of aan de zijkant loshalen en de vulplaatjes van positie te verschuiven. Hierdoor zal het profiel gaan kantelen ten opzichte van het glas. Deze methode zal echter zeer zelden benodigd zijn.


 • Het afstellen van een kunststof deur kunt u op drie plekken doen op twee manieren.
  Op de 3 (soms 4 of meer afhankelijk van het gewicht van de deur) scharnieren van de deur zult u onder en aan de zijkant dopjes vinden.
  Haal deze dopjes eraf en hier vindt u een inbus schroef. Deur afstellen
  Klik op de afbeelding
 • Als u de onderste inbus schroef aan of uit draait zal de deur omhoog en omlaag gaan. Draai eerst de bovenste los en dan kunt u het onderste scharnierpunt gebruiken om de deur omhoog en omlaag af te stellen. Draai daarna de bovenste scharnieren langzaam aan totdat u merkt dat dit zwaarder gaat en de deur begint te bewegen, dit is het juiste punt.
 • Als u de inbus schroef aan de zijkant van een scharnier aan of uitdraait dan zal de deur opzij bewegen. Onder en boven spreken voor zich, met de middelste moet u opletten dat u deze niet te strak aandraait in vergelijk met de onderste en bovenste anders zal het kozijn krom onder spanning gaan staan en slecht sluiten.
 • Als laatste vind u nog een klein inbusgaatje als u de deur opendoet en aan de binnenkant van het scharnier kijkt. Met deze inbus kan het scharnier naar voren en naar achter worden gesteld voor als de deur bijvoorbeeld tocht bij de scharnierpunten. Deze methode zal echter zelden benodigd zijn.
 • Let bij het afstellen van een deur erop dat alle drie de pennetjes op de driepuntssluiting worden ingedrukt, anders zal het slot niet naar buiten komen en zal het zeer moeilijk tot niet mogelijk zijn om de deur op slot te draaien.  Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
  Youtube

  Krassen en beschadigingen

  Kunststof kozijnen krassen en beschadigingen
  Bekijk op youtube

  Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozijn op de plek waar de kras zit tot het moment dat de kras nog zeer slecht zichtbaar is. Vervolgens gebruikt u de polijstdoek en wrijft u over de kras tot het moment dat deze weer geheel glad is en niet meer zichtbaar is.

  Op kunststof kozijnen met houtnerf kunt u krassen en beschadigingen meestal bijwerken met een kleurstift in bijpassende Ral kleur.  Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
  Youtube

  Lekkages

  Water lekkages bij ramen en deuren

  Heeft u last van lekkages en komt het water naar binnen? Controleer dan goed waar het vandaan komt en neem maatregelen.
  Kunt u het zo op het eerste oog niet gelijk zien waar de lekkage zit, dan kunt u op een mooie droge en zonnige dag een tuinslang op het raam zetten. Begin onderaan en ga langszaam naar boven met het water. Aan te raden is dat er iemand binnen meekijkt voor sporen van water terwijl u buiten langzaam de waterstraal verplaatst.
  De meeste lekkages zullen niet door het kunststof kozijn komen maar vaak door schroeven waarlangs water loopt, slechte kitverbindingen of scheuren in de muur.

  Weet u zeker dat het water uit het kozijn komt dan zijn er diverse oplossingen:

  * een kunstof kozijn hoort in principe niet te mogen scheuren. Gebeurt dit wel doordat u bv met een scherp voorwerp er hard op terecht komt maak dan de scheur goed dicht met een beetje siliconenkit.
  Tag Cloud
  1519089322042 1524958726819 Sun Feb 18 2018 07:34:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) 1519268858032 1547699763416 1526603538738 Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozi antraciet 1524958582527 compriband ---- compressband staalblauw Deur naar Binnen Openend - Half PVC 1 Raam beschadiging DraaiKiep met bovenlicht 1519951954575 1526938305209 Vast + DraaiKiep + Vast 1520600102078 Kozijnanker 1527465892369 Kiep Raam (naar binnen) kozijn Custom Product Nylon reinigings borstels kleurstift Kiep Schuifpui 1525816806352 Vast Raam montage Enkelvoudige Deur Sun Feb 18 2018 06:16:25 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Mon Feb 19 2018 01:42:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) DraaiKiep met bovenlicht kiep Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen Draai + DraaiKiep met bovenlicht Kiep 1525997858719 1543541461906 Schuifpuien Drievoudige Ramen acryl Compriband / Voegband 8m Vast Raam met Binnendeel Draai Raam (naar binnen) Sun Feb 18 2018 07:32:29 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Deur naar Binnen Openend - Glas DraaiKiep + Vast Raam Koopjeshoek compress band bg1 Sun Feb 18 2018 06:40:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) DraaiKiep + DraaiKiep Raam Deuren Kozijnschroeven Sun Feb 18 2018 06:51:22 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) 1519092650771 ral 7016 ral 9001 flessenreiniger creme Afdekkap voor raamscharnieren wit Afdekkap voor raamscharnieren creme 1523133934742 Mon Feb 19 2018 01:01:40 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) 1524958324598 Sun Feb 18 2018 07:11:55 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) bg1 1523133783954 1547697924188 1523133686232 Diversen Deur naar Binnen Openend - 3 Raam 3 PVC Mon Feb 19 2018 00:53:14 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) antraziet Deur naar Buiten Openend - Half PVC Half Glas bewerken 1520302827045 bijtippen abdeckkappe 1523133861690 1546271126178 schoonmaken scharnier afdek DraaiKiep Raam dichtband 1523133375489 Sun Feb 18 2018 07:37:35 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Sun Feb 18 2018 06:14:54 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) gebroken wit schoonmaak 1533346117905 Compriband / Voegband 4m cache bijwerken ral 6009 Dubbele Deur naar Binnen Openend - Glas 1547336034583 1547239809571 1527465968346 DraaiKiep + Vast + DraaiKiep Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen Verticaal Deur naar Buiten Openend - Glas kunstof scharnier Sun Feb 18 2018 18:42:21 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) afdekkap kunststof 3x DraaiKiep Raam 1519092501751 reiniging soudaband Tweevoudige Deuren Enkelvoudige Ramen plaatsing 1519003680191 Sample doorsnede NL / Verdiept 115mm Profiel 1524081770184 Sample doorsnede DE / Vlak 71mm Profiel Purschuim 700ml schroefdraad Vast Raam 1524081625432 1520814543312 Wegens verkeerd besteld: Draaikiep + Vast 1800mm Br. x 800mm H. 1519092119369 Draai + DraaiKiep Raam Bovenlicht D+DK verfstift Tweevoudige Ramen Rolluiken donkergroen 1520814482839 Verfstift 1519091334951 1522123939028 ---- kras Diversen onderhoud Purpistool Ergo ral 5011 1542942100117 Draai Raam (naar buiten) 1522797542695 Draai + DraaiKiep Raam (naar binnen) cover Sun Feb 18 2018 18:43:55 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) test Sample Kleurenwaaier 1533346534115 Ramen WD-40 100ml Kruipolie Polijstdoek 1523555483569 Dubbele Deur naar Buiten Openend - Glas 1525814811692


  Tips, vragen en of opmerkingen?
  Laat het ons weten !

  SKG PKVW tuv Paynl Google Chrome avg webshopkeurmerk
  © 2006 - 2019 Webdesign
  KB-D Kozijnen

  Uw naam:

  Uw e-mail adres:

  Uw vraag: