Zelf uw kunststof kozijnen plaatsen? Simpel! Wij doen het voor.
LET OP !!! U heeft javascript uitgeschakeld staan in uw browser,
om deze site volledig te kunnen benutten dient u javascript aan te zetten.
Of maak gebruik van een andere browser, wij bevelen Google Chrome aan.

Geniet jarenlang van uw kunststof kozijnen


Met goed periodiek onderhoud

Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
Youtube

Onderhoud van uw kunststof kozijnen

Kozijn afkitten

Het kozijn zelf.

Een kunststof kozijn vergt niet veel onderhoud, u hoeft het niet te schilderen en u zult geen tot zeer weinig kosten overhouden aan het onderhoud. Het schoonmaken van de kunststof kozijnen kunt u simpel doen door een beetje glassex of dreft op een doekje of zachte spons en licht wrijven. Gebruik in geen geval schuurmiddelen en andere aggressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, spiritus, ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater. Tevens wilt u de kozijnen ook niet droog wrijven omdat u hiermee zandkorrels kunt gaan meenemen die lichte krassen kunnen veroorzaken. De buitenkant van de kozijnen kunt u het beste eerst met behulp van een tuinslang schoonspuiten. Let op: Kozijnen met een houtnerfstructuur afwerking mogen niet gereinigd worden met een stoomreiniger. Het gebruik hiervan laat witte vlekken achter die moeilijk te verwijderen zijn.

Kozijn afkitten

Dichtingen / Rubbers

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de glas- en aanslagdichtingen is ofwel EPDM (ethyleen propyleen dimonomeer) ofwel TPE (thermoplastisch elastomeer). Om de soepelheid te behouden en de levensduur te verlengen is het aangeraden de dichtingen jaarlijks te behandelen door ze met talkpoeder of vaseline in te wrijven. Ze mogen niet in contact komen met geconcentreerde reinigingsmiddelen of producten op die basis. De raamrubbers zijn niet goed meer als deze uitgedroogd zijn en bros of korrelig aanvoelen.Glas

Ramen lappen Ramen kunt u met een beetje glassex inspuiten, afnemen en daarna met een droge doek goed nawrijven zodat er geen strepen ontstaan. Het lappen van uw ramen kunt u het beste doen op een ietwat grauwe schemerig achtige dag, de zon zal niet zo erg in uw werk schitteren waardoor u de strepen beter kunt zien maar ook verdampt het water niet te snel waardoor het minder intensief werk is om de strepen weg te vegen.


Kunststof kozijnen onderhoud

Hang en sluitwerk

Kunststof ramen en deuren zijn voorzien van een duurzaam hang- en sluitwerk. Voor het garanderen van een storingsvrije werking en een lange levensduur dienen alle bewegende delen minstens 1 maal per jaar te worden gecontroleerd en gesmeerd, dit kan door een beetje siliconenspray of WD-40 in het hang en sluitwerk te spuiten, er staat een klein oliekannetje afgebeeld op de plekken waar dit dient te gebeuren.Afwateringsgaten

Kunststof kozijnen onderhoud

Het Inoutic profiel is voorzien van gaten in en onder het profiel voor het wegvoeren van water. Als deze afwateringsgaten verstopt raken door vuil zal het water niet goed wegkunnen en kunt u last krijgen van lekkages. Wij raden aan om de afwateringsgaatjes 1x per jaar even schoon te maken met gebruik van een kleine flessenborstel.

Als u deze regels navolgt zult u voorzien zijn van een ongeevenaard gemak en voordeel van uw kunststof kozijnen in de zomer en in de bitter koude wintermaanden !


Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
Youtube

Afstellen van de kunststof kozijnen

Merkt u dat uw kunststof raam of deur kozijn klemt en dat u deze hierdoor niet goed open of dicht krijgt? Dan dient u in de meeste gevallen het draaideel opnieuw af te stellen.

Raam afstellen Het afstellen van een kunststof raam kan op meerdere plekken gebeuren.
 • Onderaan (naar boven of beneden). Dit is de meest voorkomende manier om het kunststof kozijn af te stellen.
  Het afstellen vind plaats door bovenop het scharnierpunt in de onderste hoek een schroef aan (omhoog) of uit (omlaag) te draaien.
  Hierdoor zal het gehele kunststof draaideel omlaag en omhoog bewegen, stel het kozijn zo af dat deze soepel open en dicht gaat en goed in het slot valt. Test bij draaikiep ramen beide standen (draai en kiep).
 • Onderaan (naar links of rechts). Merkt u dat het kozijn bij de scharnierpunten netjes draait maar bij het uiteinde (handvat kant) aan de zijkant, onder of boven klemt? Dan kunt u bij hetzelfde scharnierpunt als hierboven, in de hoek onderin, ook een schroef aandraaien. Deze schroef bevindt zich verticaal onderop het scharnier. Door deze schroef in of uit te draaien zal het kunststof draaideel naar links of rechts bewegen.
 • Mochten bovenstaande afstel manieren geen resultaat opleveren, dan kunt u de raamlat boven of aan de zijkant loshalen en de vulplaatjes van positie te verschuiven. Hierdoor zal het profiel gaan kantelen ten opzichte van het glas. Deze methode zal echter zeer zelden benodigd zijn.


 • Het afstellen van een kunststof deur kunt u op drie plekken doen op twee manieren.
  Op de 3 (soms 4 of meer afhankelijk van het gewicht van de deur) scharnieren van de deur zult u onder en aan de zijkant dopjes vinden.
  Haal deze dopjes eraf en hier vindt u een inbus schroef. Deur afstellen
  Klik op de afbeelding
 • Als u de onderste inbus schroef aan of uit draait zal de deur omhoog en omlaag gaan. Draai eerst de bovenste los en dan kunt u het onderste scharnierpunt gebruiken om de deur omhoog en omlaag af te stellen. Draai daarna de bovenste scharnieren langzaam aan totdat u merkt dat dit zwaarder gaat en de deur begint te bewegen, dit is het juiste punt.
 • Als u de inbus schroef aan de zijkant van een scharnier aan of uitdraait dan zal de deur opzij bewegen. Onder en boven spreken voor zich, met de middelste moet u opletten dat u deze niet te strak aandraait in vergelijk met de onderste en bovenste anders zal het kozijn krom onder spanning gaan staan en slecht sluiten.
 • Als laatste vind u nog een klein inbusgaatje als u de deur opendoet en aan de binnenkant van het scharnier kijkt. Met deze inbus kan het scharnier naar voren en naar achter worden gesteld voor als de deur bijvoorbeeld tocht bij de scharnierpunten. Deze methode zal echter zelden benodigd zijn.
 • Let bij het afstellen van een deur erop dat alle drie de pennetjes op de driepuntssluiting worden ingedrukt, anders zal het slot niet naar buiten komen en zal het zeer moeilijk tot niet mogelijk zijn om de deur op slot te draaien.  Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
  Youtube

  Krassen en beschadigingen

  Kunststof kozijnen krassen en beschadigingen
  Bekijk op youtube

  Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozijn op de plek waar de kras zit tot het moment dat de kras nog zeer slecht zichtbaar is. Vervolgens gebruikt u de polijstdoek en wrijft u over de kras tot het moment dat deze weer geheel glad is en niet meer zichtbaar is.

  Op kunststof kozijnen met houtnerf kunt u krassen en beschadigingen meestal bijwerken met een kleurstift in bijpassende Ral kleur.  Onderhoud  -   Afstellen  -   Krassen  -   Lekkages
  Youtube

  Lekkages

  Water lekkages bij ramen en deuren

  Heeft u last van lekkages en komt het water naar binnen? Controleer dan goed waar het vandaan komt en neem maatregelen.
  Kunt u het zo op het eerste oog niet gelijk zien waar de lekkage zit, dan kunt u op een mooie droge en zonnige dag een tuinslang op het raam zetten. Begin onderaan en ga langszaam naar boven met het water. Aan te raden is dat er iemand binnen meekijkt voor sporen van water terwijl u buiten langzaam de waterstraal verplaatst.
  De meeste lekkages zullen niet door het kunststof kozijn komen maar vaak door schroeven waarlangs water loopt, slechte kitverbindingen of scheuren in de muur.

  Weet u zeker dat het water uit het kozijn komt dan zijn er diverse oplossingen:

  * een kunstof kozijn hoort in principe niet te mogen scheuren. Gebeurt dit wel doordat u bv met een scherp voorwerp er hard op terecht komt maak dan de scheur goed dicht met een beetje siliconenkit.
  Tag Cloud
  Deur naar Binnen Openend - 3 Raam 3 PVC DraaiKiep Raam Sun Feb 18 2018 06:16:25 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Sun Feb 18 2018 07:11:55 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) schoonmaken ral 5011 Schuifpuien Koopjeshoek Compriband / Voegband 8m DraaiKiep + Vast Raam Diversen 1520814482839 compress band bg1 Vast + DraaiKiep + Vast ---- 1523133686232 onderhoud Draai + DraaiKiep Raam Bovenlicht D+DK Purschuim 700ml schroefdraad 1524958582527 Sun Feb 18 2018 18:43:55 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Enkelvoudige Deur Mon Feb 19 2018 01:01:40 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) kozijn Kiep Schuifpui schoonmaak 1519003680191 Dubbele Deur naar Buiten Openend - Glas soudaband DraaiKiep met bovenlicht 1523555483569 plaatsing Ramen flessenreiniger Deur naar Buiten Openend - Half PVC Half Glas Vast Raam Mon Feb 19 2018 00:53:14 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Deuren 1524081770184 afdekkap bijtippen ral 7016 1522123939028 Sample Kleurenwaaier Draai Raam (naar binnen) cover 1519089322042 Sun Feb 18 2018 07:34:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) kras Kozijnanker Deur naar Buiten Openend - Glas Enkelvoudige Ramen cache 1520302827045 Wegens verkeerd besteld: Draaikiep + Vast 1800mm Br. x 800mm H. Rolluiken Diversen 1522797542695 1519092650771 kunststof Draai Raam (naar buiten) 3x DraaiKiep Raam ral 6009 1525816806352 scharnier 1520600102078 Vast Raam met Binnendeel 1525997858719 Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen Verticaal Afdekkap voor raamscharnieren creme 1523133783954 ---- 1519091334951 antraziet 1523133861690 creme Draai + DraaiKiep Raam (naar binnen) 1533346534115 Draai + DraaiKiep met bovenlicht Kiep Deur naar Binnen Openend - Glas staalblauw Sun Feb 18 2018 07:37:35 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Tweevoudige Deuren Dubbele Deur naar Binnen Openend - Glas DraaiKiep met bovenlicht kiep verfstift Drievoudige Ramen 1533346117905 Deur naar Binnen Openend - 2 Ramen scharnier afdek Afdekkap voor raamscharnieren wit beschadiging 1523133934742 antraciet Nylon reinigings borstels 1526938305209 ral 9001 donkergroen 1523133375489 Deur naar Binnen Openend - Half PVC 1 Raam Tweevoudige Ramen Lichte krassen en beschadigingen op een kunststof kozijn zonder houtnerf kunnen redelijk gemakkelijk verholpen worden. U dient hiervoor gebruik te maken van een scherp halfrond mes en een polijstdoek. Met het mes schraapt u zachtjes langs het kunstof kozi Verfstift 1519268858032 1527465892369 abdeckkappe 1527465968346 bijwerken 1524958726819 compriband reiniging 1521151652700 Vast Raam 1525814811692 1519092501751 Kiep Raam (naar binnen) kleurstift Sample doorsnede NL / Verdiept 115mm Profiel Compriband / Voegband 4m Custom Product Sun Feb 18 2018 06:51:22 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) 1524081625432 DraaiKiep + DraaiKiep Raam 1519092119369 compressband bg1 gebroken wit Sun Feb 18 2018 06:40:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) acryl Polijstdoek Kozijnschroeven Sun Feb 18 2018 06:14:54 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Purpistool Ergo 1519951954575 Mon Feb 19 2018 01:42:51 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) 1527465601582 1520814543312 DraaiKiep + Vast + DraaiKiep kunstof 1526603538738 WD-40 100ml Kruipolie Sun Feb 18 2018 07:32:29 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) montage Sun Feb 18 2018 18:42:21 GMT+0100 (Central Europe Standard Time) Sample doorsnede DE / Vlak 71mm Profiel 1524958324598 bewerken dichtband


  Tips, vragen en of opmerkingen?
  Laat het ons weten !

  SKG PKVW tuv Paynl Google Chrome avg webshopkeurmerk
  © 2006 - 2018 Webdesign
  KB-D Kozijnen

  Uw naam:

  Uw e-mail adres:

  Uw vraag: